Klasa 3a i 3b w tym roku szkolnym realizują Innowację pedagogiczną: „BON APPETIT”.
Powstała ona w oparciu o Ogólnopolski Projekt Kulinarno – Językowy “Bon Appetit” stworzony przez autorkę innowacji Panią Aleksandrę Krawczyk.
Istotą tej innowacji jest poszerzanie oraz rozwijanie umiejętności kulinarnych oraz językowych dzieci i uczniów poprzez udział w zajęciach, warsztatach, wyjściach w miejsca związane z kulinariami, udział w piknikach oraz spotkaniach z osobami, które fascynują się tym tematem. Realizacja treści polegać będzie również na kształceniu właściwych postaw zdrowotnych, promowaniu idei “zero waste”, organizacji pracy w kuchni oraz zachowania zasad higieny podczas przygotowywania posiłków.
Zdobyte umiejętności będą wykorzystywane w życiu codziennym uczestników oraz ich rodzin. W wyniku działań powstanie wiele pysznych potraw oraz dwujęzyczna książka kucharska, w której będą zamieszczane realizowane przepisy i własne propozycje dzieci.